søndag 8. november 2015

Oppsummering Tolosa

Siden sist vi oppdaterte har vi rukket å komme tilbake til Norge! Uken i Spania gikk slag i slag, så bloggen ble litt glemt oppi det hele. Her følger en oppsummering av turen vår.

Tolosa Choral Contest er som nevnt tidligere en krevende og prestisjetung korkonkurranse, noe vi alle har merket på turen. Det har vært spennende å konkurrere mot så mange dyktige kor, og hektiske dager fylt med både konserter og konkurranser! Nå ser vi tilbake på turen med gode minner, og har hatt mange flotte opplevelser både sanglig og sosialt! Teamet står sterkere, og jeg som ny føler nå endelig på å virkelig være en del av Cantus J

Da vi ankom Tolosa onsdag ettermiddag, slitne etter 11 timer på reisefot, fikk vi en overraskende beskjed om at skulle holde en konsert allerede dagen etter. Til tross litt motvilje i starten kom vi frem til at det var en god idé å prøve ut repertoaret vårt for et publikum før konkurransen. Torsdagen, som i utgangspunktet skulle være en rolig dag, ble med ett mer hektisk; bestående av oppvarming, lydprøve, gresskarsuppe og kylling til lunsj på hotellet og samt en fin konsert. Etter konserten fikk vi servert middag på en restaurant i nærheten, og vi var så heldige å få gresskarsuppe og kylling her også! De er visst ikke så oppfinnsomme i Baskerland. 


Gjør seg klare for første konsert
Her sang vi!Felles middag


Så kom fredagen, den store konkurransedagen. De første timene besto av både fysisk og psykisk forberedelse, før selveste Eva Ugalde kom og øvde med oss! Vi var så heldige å få ha henne som akkompagnatør under konkurransen! Deretter bar det til Tolosa. Alle korene hadde base på en skole, og fikk hvert sitt klasserom til disposisjon. Da konserten nærmet seg hørte vi sang og oppvarming fra alle kanter, og det fikk virkelig nervene i gang, hertfall for min del. Å stå på scenen foran dommerne var en kjempeopplevelse, og det var utrolig gøy å føle at hele koret ga alt! Etter konserten fikk korene servert felles middag, og den besto av (wait for it) gresskarsuppe og kylling! Akkurat det vi hadde håpet på…


Fysisk oppvarming på stranden


Klare for konkurranse!Fornøyde med dagens middag..På lørdag formiddag hadde vi vår første friøkt! Vi fikk tid til å utforske byen vi bodde i, shoppe, gå langs stranden og å spise noe annet enn kylling J


Lunsj og fridag på strandenSamme kveld var det duket for ny konsert, denne gangen to timer unna hotellet. Etter en lang busstur ble vi ført bort til rådhuset hvor ordføreren personlig ønsket oss velkommen. Vi fikk litt informasjon om byen, og en byste og bok av nasjonalforfatteren i gave! Artig! J Det viste seg å ikke bare være ordføreren som var begeistret for å ha oss der; Etter konserten fikk vi en fantastisk respons fra publikum! Jeg har aldri vært med på noe lignende! De reiste seg og jublet, og stoppet oss utenfor for kirken for å ta bilder med oss og gratulere. Utrolig gøy med slike opplevelser! Det beste med kvelden var vel allikevel at vi fikk noe annet enn kylling til middag. I kveld var duket for tapas!


Tove mottar bok fra ordføreren 

Fellesbilde i kirken etter konsert

Tapastid!
På bussen på vei hjem fikk vi beskjed om at resultatet var klart, og at Cantus hadde endt opp på en 3. plass. Selv om vi tidligere vunnet mye, og mange håpet på gull denne gangen også er vi veldig stolte av å ta med oss en tredjeplass hjem! Mikrokosmos fra Frankrike stakk av med seieren, vel fortjent! Det er viktig å huske på at vi har fått til ekstremt mye på kun to måneder, og at denne turen har gitt oss verdifull erfaring selv om vi ikke gikk helt til topps.

Søndagen startet med premieutdeling etterfulgt av felles lunsj og en ny konsert. Denne konserten bar preg av slitne Cantuspikebarn. Til tross for lavt energinivå og noen feil her og der ble vi klappet ut på scenen igjen, og endte opp med å synge turens første ekstranummer!

Klare for premieutdelingMandagen skulle i utgangspunktet være en fridag i San Sebastian, men under frokosten fikk vi beskjed om at flyet vårt var kansellert og at vi måtte dra rett til flyplassen for å booke oss om. I løpet av bussturen klarte vi å få booket alle inn på nye fly, men da vi kom frem til flyplassen viste det seg at disse ikke skulle lette før neste dag. Etter mye venting fikk vi plass på et hotell i nærheten. Til tross for at alle var slitne og skuffet over å ikke komme hjem, fikk vi en fin ettermiddag! Vi fikk muligheten til å dra inn til den koselige byen Bilbao, og rundet av hele turen med en felles middag på hotellet.

Sent tirsdag kveld landet alle på Værnes, etter å ha vært gjennom både London, Brussel, Munchen, København og Oslo.
Tusen takk for tur! Jeg gleder meg allerede til Japan J
    

Bettina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar