onsdag 29. april 2015

So long Seattle!
Vi i Cantus har nå lagt to fantastiske dager i Seattle bak oss. Seattle er en fantastisk by!
Etter en tidlig start med avreise fra Minneapolis klokken 04.00(!) mandag morgen landet vi i Seattle klare for konsert i Plymouth Congregational Church i Seattle samme dag. Vel fremme i Seattle fikk vi en hjertelig velkomst av Karen P. Thomas og resten av Chroma, våre verter her i Seattle, som også tok oss med på guiding i byen.
Kveldens konsert ble holdt for fullt hus i et fantastisk kirkerom, med over 300 publikummere. I tillegg til vårt eget konsertrepertoir gjorde vi «Heaven full of stars» sammen med Chroma, som er et bestillingsverk som blant annet Chroma og Cantus deler som medlemmer av et internasjonalt kornettverk for «advanced women`s choirs». Det ble derfor spesielt å kunne møtes å synge verket sammen, under direksjon av Karen P. Thomas. Gjester på konserten var også medlemmer fra to ungdomskor, som var veldig begeistret for Cantus` sang i Frozen. Sammen gjorde vi «Eatnemen Vuelie» som konsertens siste nummer, noe som ble en fin opplevelse for både oss og en gruppe ungdomskorsangere som ikke kan beskrives som annet enn en anelse starstrucked. Litt rart for oss, som fortsatt bare føler oss som helt vanlige jenter fra Norge. For oss i Cantus er det flott å kunne være til inspirasjon for unge sangere, og gi motivasjon til å stå på videre, noe som kan synes å være en effekt av sangen vår i Frozen. Det er stort for oss!
Fra Chromas avdeling i konsertern. Chroma synger for det meste klassisk musikk, og på flere ulike språk. VI takker Chroma for en fin velkomst i Seattle!
Scenen var fylt av 80 sangere da vi sang Vuelie sammen med Chroma og medlemmer fra flere ungdomskor i Seattle.


Hadet bra til Henning!
Konserten i Seattle var den siste konserten med Henning, etter en rekke fantastisk fine opptredener sammen med en usedvanlig dyktig musiker. I tillegg har han også har vært en knakende fin person å være på tur med. I en konsert med Henning kan alt skje, siden Hennings spesialitet blant annet er improvisasjoner, noe som til tider kan vært både imponerende og ustyrtelig underholdende. Musikken vi har gjort med Henning, blant annet er «Vårsøg», «E slåttateja» og «Håpet er ei stjerne», har vært fine brikker i konsertprogrammet som til gangs har gått inn hos publikum. Dermed har kombinasjonen Henning Sommerro og Cantus blitt bekreftet som en suksess. Vi takker for samarbeidet og ønsker Henning en god tur hjem til Norge! Vi gleder oss samtidig allerede til nytt samarbeid med Henning i mai i Trondheim.
Nordmørsselfie! Både jeg (Liv Ingrid, førstesopran) og Henning Sommero er fra  
Nordmøre. Spesielt blir det da å synge Vårsøg og E Slåttateja, som er musikk fra hjemplassen, i konsertsaler og mektige kirker helt på andre siden av jordkloden.


- Liv Ingrid

 www.cantus.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar