mandag 7. mars 2011

Dag 5: Den Norske Mindekirken + St. Olafs College

Nå sitter vi i bussen, på vei til La Crosse, Wisconsin. Vi avsluttet Minneapolis oppholdet med to konserter i går. En hektisk dag med fullpakket program, men alle sto på til "the bitter end", det er det i allefall ingen tvil om!

Vi startet dagen med å ønske 2. alt Elisabeth velkommen til USA. Hennes reise gikk fint, og hun ankom hotellet natt til søndag. Etter frokost dro vi til Den Norske Mindekirken i Minneapolis, hvor vi deltok i gudstjenesten. Det var en helt normal gudstjeneste, slik vi er vant med hjemmefra. Klokken 13 holdt vi vår konsert, og reiseleder Rolf mener han aldri har sett så mange publikummere i denne kirken før. Antatt ca. 300 personer. Denne konserten ble helt perfekt. Til og med de mest krevende sangene satt som et skudd:-) Publikum var også veldig fornøyde, og vi fikk kjenne litt på kjendistilværelsen. Folk sto i kø for å snakke med oss, spørre hvor vi kom fra, undersøke slektshistoriene vår osv. Norskamerikanerne er søte da <3 Mange var nok litt skuffet da vi måtte dra ganske umiddelbart etter konserten for å forberede konserten St. Olafs.

St. Olaf er et college ca. en times kjøring utenfor Minneapolis. Det er rundt 10.000 studenter der, og skolen har blant annet mange gode kor. Denne konserten var litt annerledes en de vi tidligere har hatt. For det første var den kjøpt og betalt på forhånd, og for det andre skulle den sendes live på internett og radio. Prestasjon i fokus med andre ord.....

Det var en utrolig flott akustikk i kapellet hvor vi skulle synge, men vi ble stående ganske langt fra publikum. Dette gikk jo selvfølgelig veldig bra på oppvarming og øvelsen, men under konserten fikk vi noen ekstra utfordringer da enkelte opplevde det som vanskelig å holde kontakten med publikum og hverandre. Det hadde vært en lang dag, og mange var veldig slitne. Man alle gjorde sitt aller beste, og det var også mange som hadde en svært god følelse etter konserten.

Nå har vi sagt adjø til Øysten Baadsvik, og på kveldens konsert er vi helt alene. Vi utvider konserten men et par ekstra sanger, og dersom det er noe som mangler kan vi alltids supplere med blokkfløyte som substitutt for tuba. I morgen ankommer vi Chicago, og det gleder vi oss til :-D

1 kommentar:

  1. Jeg har sett konserten fra St. Olafs sammen med min kone. Dette var lydmessig mye bedre enn da vi var i Trondheim i frikirken. Vi er stolt over å ha en datter i dette koret. Dere er topp norgesreklame !!!!!!!!!!!!!

    SvarSlett